Návštěva Zvídálků v místní knihovně

Páteční návštěva Zvídálků v místní knihovně byla vyústěním týdenního tématu o knihách. Do knihovny za místní knihovnicí, paní Višňákovou, se vždy moc těšíme. Tato návštěva měla ještě jeden bonus, a to nově upravený interiér knihovny, který ji rozhodně velmi prospěl.

Do knihovny děti odvezl pan Tomáš Klikorka, za což jemu i panu starostovi, který cestu vždy schválí a také financuje, moc děkujeme.

V knihovně si děti nejdříve připomněly, jak se mají chovat a jak si půjčovat knížky. Najednou se mezi nimi objevilo klubíčko, které si s dětmi hrálo hru, zda děti vědí, co je……? (knihovna, kde se kupují knížky, kdo je spisovatel, ilustrátor apod.).   Paní učitelky dále vybíraly nejznámější knížky, děti se snažily knihu poznat, pojmenovat ji či poznat ilustrátora, neboť ve školce si tyto informace připomínáme často při četbách na pokračování.

Dále si děti povídaly o tom, kdo někdy navštívil knihkupectví, jak se k nim domů dostávají knihy (jako dárky). Poté paní učitelky určily tři písmenka, která měly děti vyhledávat na hřbetech knížek v regálech.

V závěru se děti rozdělily do skupinek a za úkol měly sestavit pohádkové obrázky podle postupného děje. Ve zbytku času, před návratem do školky, si děti mohly libovolně vybírat a prohlížet knížky. Při rozloučení dostaly všechny děti od paní knihovnice čokoládku a zdravé jablíčko ze zahrádky.

Tímto moc děkuji paní Višňákové za ochotu, vstřícnost a pohodu, kterou v místní knihovně vytváří i za odměny, na kterých si děti pochutnaly. Již teď se těšíme na další návštěvu.