Na návštěvě u pana starosty

Když jsme se již seznámili s naší školkou, naše povídání postoupilo o kousek dál. Poznávali jsme svou obec. Prohlíželi jsme si obrázky, povídali si o naší obci, vyráběli papírové domečky, na chvíli se proměnili ve stavitele obcí a kartografy, kteří se dokáží orientovat v mapách, nebo je i tvořit.

Povídání vybízelo k aktivitě seznámit se s panem starostou a poznat jeho pracoviště i práci. Abychom nepřišli s prázdnou, společně jsme vyrobili technikou papírové mozaiky znak obce = RUMPÁL.                                        Cestou jsme sledovali další důležité budovy, místa, infrastrukturu a další vybavení obce.

Než jsem si stihli prohlédnou budovu OÚ z venku, už nám přišel pan starost naproti. Uvnitř nás seznámil s dalšími zaměstnanci i  tím, co všechno pro nás zajišťují. Před rozloučením dostaly děti novou pohlednici obce, na kterou si natiskly razítko obce se znakem.

Velmi pozitivní bylo zjištění, že dětem v naší obci nic neschází (tedy kromě zmrzlinového stroje ve školce) a že se jim tu líbí. Moc děkujeme za možnost nahlédnutí pod pokličku řízení obce.