Knihadýlko s paní Irenou Fenyklovou

Dvakrát jsme tento program museli zrušit, napotřetí to již vyšlo a my jsme mohli ve školce přivítat paní Irenu Fenyklovou s jejím KNIHADÝLKEM. Je to částečné čtení z vybraných dětských knih prokládané písničkami a divadlem.

Pro dnešní den i čas jsme vybrali knihu Pavla Čecha DOBRODRUŽSTVÍ PAVOUČKA ČENDY. Byl to napínavý příběh z jednoho opuštěného starého domu, kde žije pavouček a dřevěná kukačka, začínající „harampádím“. Vypráví o starých věcech a domech, lásce ke čtení, velkém přátelství, snech, o svědomí a taky o tom, jak se může stát i to, co je na první pohled nemožné, pokud tomu věříme.

V závěru si děti ve skupinkách osahaly staré „harampádí“, prohlížely si knihu a její dvě pokračování a podle obrázků se seznámily s dalšími kamarády a setkáními pavoučka Čendy, motaly pavučinky a manipulovaly s otočnými obrázky z přírody a dění okolo nás = Letokruhy přání.

Společně strávené dopoledne bylo moc příjemné a milé. Se Zvídálky jsme se domluvili, že Lindička vypůjčí tyto knihy v knihovně a budeme si je číst. Moc se na to těšíme.