Úklid okolí Jizery u hřiště v rámci projektu Čistá řeka Jizera

Na úklid prostoru hřiště u Jizery jsme se připravovali již v pátek, ale počasí nám to nedovolilo. V pondělí by to šlo, ale učitelky nebyly v plném a potřebném počtu. Podařilo se to až ve středu. Mraky se roztrhaly, sluníčko vykukovalo. Dostatečně jsme se oblékli, nezapomněli jsme ani na potřebné pracovní rukavice. Než jsme začali pracovat, společně jsme si připomněli pravidla úklidu – co mohou děti sbírat, kde se mohou pohybovat a k čemu mají přivolat dospěláky.

Poté jsme procházeli určený prostor a sbírali vše, co do přírody nepatří. Naštěstí toho nebylo tolik, což je velmi pozitivní, ale pytel prázdný nezůstal. Děti byly pilné a celá akce proběhla v úplné pohodě. V závěru k nám zavítala paní Lucka Zelinková, realizátorka projektu, která nám předem dodala pytle na odpad, pracovní rukavice pro děti a několik triček a kšiltovek s logem projektu. Přímo ze hřiště si ještě děti odnesly náramky s logem. A představte si, v noci svítí 🙂 (to zjistily děti do druhého dne a měly velkou radost).

Množstvím sebraného odpadu a velikostí uklizeného prostoru je tato akce velice nepatrná. Velká je však tím, že snad nenechá tuto generaci chladnou v přístupu k přírodě a naší obci.

Moc dětem děkujeme.