Návštěva Krakonošova ranče

Zvídálci si již během tohoto týdne naplánovali výlet ke kravičkám a telátkům do Krakonošova ranče v rámci týdenního tématu. Kulíšci se k nim, díky nádhernému počasí, rozhodli připojit až v pátek. A vyplatilo se.

Počasí bylo opravdu nádherné, děti si vykračovaly s elánem a chutí. Do kravína se moc těšily. Tam na nás již čekala zootechnička Pavlínka Simonová, která nás provedla zvířecí „porodnicí, školkou i školou“. Děti si též prohlédly místní dojírnu, setkaly se s paní veterinářkou přímo při léčbě telátka . Těsně před odchodem si ještě prohlédly čerpání mléka do cisterny, která ho odveze do mlékárny k dalšímu zpracování.

Děti předaly paní Simonové dáreček, který pro ni Zvídálci připravili. Na oplátku si všechny děti odnesly dřevěnou kravičku s magnetkou a plno dojmů a poznatků. Snad neprozradím nic tajného, když napíšu, že si příští týden dojdu pro mléko, které jsme si nemohli odnést v pátek, protože bylo přetočeno do cisterny. Ve školce si z něho uděláme výborný jogurt. O domácích zvířátkách a jejich mláďátkách si tentokrát budou povídat Kulíšci.

Moc děkujeme Pavlínce Simonové i Aleně Šedé.