Přeshraniční soutěž o nejkrásnější betlém

Ve středu 24. 11. 2021 jsme si přečetli v e-mailu nabídku na účast v přeshraniční soutěži o nejkrásnější betlém. Ve čtvrtek jsme začali přemýšlet, co by se dalo za tak krátkou dobu stihnout. V pátek jsme posbírali možný výtvarný materiál.

V pondělí 29. 11. jsme začali tvořit. Větší roličky od koberců a tapet děti mazaly lepidlem a polepovaly pytlovinou. Hlavičky zhotovovaly z látky, do které nacpaly molitan a ovázaly provázkem. Na vlasy byl ideální materiál instalatérská koudel. Na ovečky nalepily děti ovčí vlnu. Jako podklad posloužilo kolečko z poraženého modřínu na naší zahrádce.

V pátek jsme náš betlém odeslali na cestu do polské Jelení Góry. Pak už jen čekali na výsledek. Ten jsme se telefonicky dozvěděli v pátek 17. 12. 21               A v sobotu jsme si jeli cenu přebrat. A jakou? Vyhráli jsme. Hurá.

V pondělí nás ve školce přivítal diplom za účast v soutěži, velká krabice sladkostí a obří voucher na výlet do Polska. Kam nás organizátoři vezmou ještě nevíme, ale přesto se moc těšíme.