Návštěva Zvídálků na obecním úřadu v Poniklé

V rámci tématu „My bydlíme také v Poniklé“ jsme si domluvili návštěvu místního úřadu. Bohužel bez pana starosty, který byl tento týden hodně vytížen pracovními povinnostmi mimo obec. Ale nabídl nám místo sebe paní účetní. Ta se této funkce zhostila také velmi dobře.

Nejdříve jsme si prohlédli úřední desku, mapu obce, plastickou mapu Krkonoš a vlajku se znakem obce. Poté jsme zaťukali na dveře a byli pozváni dovnitř. Během návštěvy paní Soukupová vyřídila společně s dětmi nabídku i přání jedné obyvatelky, která též úřad navštívila.

Děti si prohlédly prostory, velké množství administrativy, kterou musí vyřídit, seznámily se s postupem vyřizování různých žádostí, spočítaly množství získaných ocenění v soutěži Vesnice roku, prohlédly si techniku pro nahrávání obecního rozhlasu, seznámily se s místem pro cenné a neveřejné dokumenty a mnoho dalšího.

Než jsme se rozloučili, tak jsme se domluvili na další návštěvě. Při ní předáme panu starostovi „dětský plán osazení herních prvků na malém hřišti u Jizery“, kam si děti chodívají často hrát.

Na památku si odnesly krásnou omalovánku Poniklé. Moc děkujeme 🙂