Velikonoční tvoření s našimi šikovnými spoluobčany 21. 3. 24

I v tomto školním roce se u nás ve školce sešlo 9 našich šikovných spoluobčanů, kteří k nám přicházejí pravidelně každý rok a pomáhají dětem vyrábět velikonoční dekorace. Tentokrát se lepily ovečky, skládala a lepila rozkvetlá louka, tiskal se zajíček na papírovou kraslici, lepením  se zdobila papírová kraslice, opracovával se dř. špalíček pro další tvorbu zajíčka, vyráběly se veselé kolíčky a selo se jarní osení. Děti byly velmi pilné a každé si odnášelo domů alespoň dva výrobky. Setkání bylo velmi pohodové, ani se nám nechtělo končit. Tak se budeme všichni těšit opět za rok. Sladkou tečku nám připravila manželka tentokrát jediného muže. Na lineckých krasličkách jsme si pochutnali všichni. Byly vynikající. Děkujeme 🙂

Moc děkujeme všem zúčastněným, které si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Zvídálci v knihovně 15. 3. 24

Březen – měsíc knihy. Naše vyprávění zakončila návštěva místní knihovny. Paní knihovnice Višňáková děti seznámila s knihovnou, s možností půjčování. Povídala si s nimi na téma kniha, jak se k ní chovat a jak si ji vyhledat. Děti si mohly půjčovat a prohlížet vybrané knihy, ale také je musely správně uklidit. Přehlednosti v dětském oddělení napomáhají barevné poličky.

Jako poděkování jsme jí vyrobili na okna jarní dekoraci. Děti si na oplátku odnesly krásnou, vlastnoručně vyrobenou textilní záložku, sušenku a ještě velké velikonoční vajíčko s překvapením. Jako vždycky jsme si dopoledne užili a počasí nám bylo také nakloněné. Velmi děkujeme 🙂

Návštěva Krakonošova ranče 8. 3. 2024

Celý týden jsme si povídali o domácích zvířatech a jejich mláďatech. Poslední den jsme se vydali na delší cestu do horní části obce. Domluvili jsme si návštěvu Krakonošova ranče. Cesta byla pohodová, počasí nám přálo. Cestou se nám však neukázalo žádné domácí zvířátko a my jsme je chtěli pozorovat. Co se dalo dělat. V ranči na nás již čekala paní Simonová. S úsměvem nás provedla jejich porodnicí, kde bylo momentálně 5 telátek, z toho dvoje dvojčata. Podívali jsme se i do jejich školky, mezi jalovičky i kravičky. Z blízka jsme si prohlédli dojírnu a vozový park.

Nakonec se na nás usmálo štěstí. Na zahradě jednoho našeho kamaráda byl rybníček a u něho nějaká zvířátka. Zbylý čas jsme strávili pozorováním tam.

S sebou si děti odnášely mnoho zážitků, nových informací a také magnetek kravičky. Moc děkujeme 🙂

Hudební program paní Dagmar Čemusové Karneval zvířat

Pro tento rok jsme si vybrali hudební vyprávění Karneval zvířat. Děti nenásilnou formou poslouchaly vážnou hudbu, pracovaly se známými písničkami, pohybově ztvárňovaly rytmus hudby a v neposlední řadě si zopakovaly domácí zvířátka.

Paní Čemusová má velmi příjemné vystupování, zpěv a její rekvizity jsou přenádherné. Děkujeme za krásný hudební zážitek.